Βραβευμένη δουλειά

Οικογενειακή παράδοση
Φωτογραφίες

Maleas Estate – Ελαιόλαδο με παράδοση στο χρόνο

Η MALEAS ESTATE ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η ιστορία του ελαιώνα μας

Η ιστορία μας με το ελαιόλαδο ξεκίνησε, συνεχίζεται και εξελίσσεται στο Δοξάτο της Δράμας, τον τόπο όπου η τρίτη γενιά της οικογένειας Μαλέα διατηρεί την οικογενειακή ελληνική παράδοση αλλά και καινοτομεί-πρωτοπορεί, φροντίζοντας με σύγχρονα μέσα και εξελίσσοντας ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της φύσης, την ελιά.

Η οικογενειακή μας επιχείρηση απαρτιζόμενη από ανθρώπους με μοναδική εμπειρία αλλά και αγάπη και μεράκι για τον τομέα της ελιάς βρίσκεται στο Δοξάτο της Δράμας. Στο Δοξάτο, στα Κύργια και στην Αγορά Δράμας υπάρχουν εδώ και έτη τα κτήματά μας, τα νέα ελαιόδεντρα των οποίων φυτεύτηκαν το 1980 και αποτελούν από τις μοναδικές πλούσιες καλλιέργειες ελαιόδεντρων στον τόπο της Δράμας.

Οι ποικιλίες των ελαιόδεντρών μας είναι Χαλκιδικής και Μεγάρων, από τον συνδυασμό των οποίων παράγεται το ξεχωριστό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό μας.

Η ιστορία του ελαιοτριβείου

Το σύγχρονο ελαιοτριβείο μας δημιουργήθηκε το 1997 και μέχρι και σήμερα εξοπλίστηκε με σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, βιολογικών προτύπων προστασίας του περιβάλλοντος, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε ελαιοπαραγωγούς των νομών Δράμας, Καβάλας, Σερρών αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το επίθετο Μαλέας έχει συνδεθεί πλέον με τον τομέα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου καθώς με ιδιαίτερο κόπο η οικογένειά μας ειδικεύτηκε στην παραγωγή του αλλά και στην παροχή υπηρεσιών ελαιοτριβείου, αφενός αντλώντας τις εικόνες, τις γνώσεις και την εμπειρία των προπαππούδων μας που μετοίκησαν από την Πελοπόννησο μεταφέροντας δενδρύλλια στην Δράμα και αφετέρου προσαρμόζοντας αυτές σε σύγχρονα πρότυπα ποιοτικής βιολογικής παραγωγής, λαμβάνοντας μέχρι και σήμερα διαρκή επιμόρφωση, τεχνογνωσία και συνεχή εμπειρία.

Τα βραβεία μας

Η οικογενειακή επιχείρησή μας διακρίνεται συνεχώς, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς, λαμβάνοντας διεθνείς πιστοποιήσεις αλλά και σημαντικά βραβεία παγκόσμιου κύρους και φήμης.

Έχουμε λάβει την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 22000:2018 για την μοναδική ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού μας αλλά και για τα εχέγγυα ασφάλειας των προϊόντων του ελαιόλαδού μας που προέρχεται από τους ελαιώνες μας και παράγεται στο ελαιοτριβείο μας.

Πρόσφατα, το 2021 το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό μας βραβεύτηκε με ασημένιο βραβείο ποιότητας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιόλαδου LONDON “INTERNATIONAL OLIVE OILS COMPETITIONS”  που διεξήχθη στο Λονδίνο. Διαθέτουμε δε ύψιστης σημασίας πιστοποιήσεις βιολογικής παραγωγής τόσο για το στάδιο της καλλιέργειας και συγκομιδής όσο και για το στάδιο της παραγωγής και της τυποποίησης του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού μας.

Σύγχρονη επιχείρηση

Αποτελούμε μια σύγχρονη και πρωτοπόρα ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση της Βόρειας Ελλάδας με αυτοτελή οργάνωση και δομή και η οποία φροντίζει να φέρει σε όλους εσάς γνήσιο, ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο οργανώνοντας, ελέγχοντας, επιβλέποντας όλα τα στάδια της επιτυχούς παραγωγής του, ήτοι την καλλιέργεια, επεξεργασία, συσκευασία και αποστολή του.

Υπεύθυνα και με ιδιαίτερο πάθος εμείς, ως οικογενειακή επιχείρηση, αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια παραγωγής ελαιόλαδου, από τη συλλογή του καρπού της ελιάς, την επεξεργασία του, την τυποποίησή του μέχρι και την αποστολή του στο σπίτι σας.

Κύριος στόχος μας είναι άλλωστε να γευτείτε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό μας με όλα του τα αγνά στοιχεία, συστατικά, βιταμίνες και αρώματα σαν να ήσασταν εσείς οι ίδιοι οι παραγωγοί του.

Εξέλιξη, ανάπτυξη, πρόοδος

Συνεχή εξέλιξη με γνώμονα την αγάπη για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και την παροχή άριστων υπηρεσιών σε εσάς λαμβάνουν και οι άνθρωποί μας, όλα τα μέλη της οικογενειακής μας επιχείρησης, που δεν σταματούν να ειδικεύονται στον τομέα του ελαιόλαδου, εξελίσσοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους. Ειδίκευση δε που επεκτείνεται από την καλλιέργεια, την παραγωγή, την συσκευασία μέχρι ακόμη και την γευσιγνωσία, την χημεία και την γεωπονία.
Κύριος στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι στο τέλος της κάθε ημέρας να είμαστε σίγουροι ότι μόνο σε εμάς θα βρείτε, θα γευτείτε και θα απολαύσετε τέτοιου είδους και ποιότητας γνήσιο, ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Ο τόπος μας

Δοξάτο Δράμας

Το Δοξάτο αποτελεί κωμόπολη του νομού Δράμας. Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, αποτελεί τη Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου που ανήκει στο Δήμο Δοξάτου. Κάτα την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 2.884 κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας. Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την προϊστορική εποχή, όπως φαίνεται από τον νεολιθικό οικισμό στην περιοχή Δοξάτ-τεπέ (4000 – 2000 π.Χ. περίπου). Με την ονομασία «Δοξάτο» είναι γνωστό από το 1600. Πιθανώς οφείλεται στη θέση του στον ευρύ κάμπο (Δοξάτο είναι το ευρύχωρο δωμάτιο του πρώτου ορόφου στα παραδοσιακά μακεδονικά σπίτια, που έχει ωραία θέα). Αξιόλογα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς είναι το Δημοτικό σχολείο στην είσοδο του χωριού και ο παλιός και νέος Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου. Επίσης, πολλές κατοικίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και τα καπνομάγαζα που θυμίζουν την οικονομική ανάπτυξη του Δοξάτου. Το Δοξάτο φημίζεται για τις ιπποδρομίες του οι οποίες αποτελούν ένα πανάρχαιο έθιμο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τη 2α Μάιου, ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου και πανήγυρης του Δοξάτου και έχουν συνδεθεί με τους απελευθερωτικούς αγώνες της περιοχής. Η μέρα αυτή της πανήγυρης είναι μέρα γιορτής και γλεντιού όχι μόνο για τους κατοίκους του Δοξάτου αλλά και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα του Δοξάτου είναι ο καπνός, το σιτάρι, το καλαμπόκι, η ελιά και το σταφύλι.

Το κτίριο του Πνευματικού κέντρου Δοξάτου - Foto Tanzo at Greek Wikipedia
Το κτίριο του Πνευματικού κέντρου Δοξάτου – Foto: Tanzo at Greek Wikipedia
0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Shop
   Υπολογισμός μεταφορικών
   Apply Coupon